Anekdoot: no kõik on ju selge ometi! Mina ei saa aru, mis mõnedel veel arusaamatuks jääb...

meeldib.postimees.ee
Copy
Foto: Shutterstock

No kõik on ju selge ometi! Mina ei saa aru, mis mõnedel veel arusaamatuks jääb...

- Sa EI TOHI mitte mingil juhul kodust välja minna! Püsi kodus! Aga kui pead minema, siis võid. Näiteks poodi. Või apteeki. Või tööle. Väljas jalutamas pead sa ka käima, sest kogu aeg ei tohi toas istuda. See ei ole tervisele hea. Mitmekesi võib ka käia. Aga AINULT kahekesi. Välja arvatud siis, kui tegemist on perekonnaga. Siis võib ka rohkem. Ära unusta, et lastega pead sa ka iga päev õues käima. Koeraga ka.

- Mask sind ei kaitse. See on täiesti kasutu. Kuid seda pead kandma, sest see võib päästa elusid. Mõnel juhul võib see lausa kohustuslik olla. Kuid kohustuslikuks seda teha ei saa, sest maske pole piisavalt saada. Need oleme saatnud nimelt abivajajatele teistesse riikidesse. Soovitatavalt võiksid eestlased endale maskid ise kududa.

- See viirus on surmav. Aga paanikaks pole põhjust. See tapab ainult neid, kes on juba haiged, aga võib tappa ka neid, kes on täiesti terved. Peamised riskigrupid on üle 60-aastased ja kuni 60-aastased.

- Viirus võib püsida pindadel 2 tundi. Või 4 tundi. Või siis 8 tundi. Aga peamiselt püsib see päevi või nädalaid. Püsiv on see peamiselt just niiskes, kuivas, külmas ja ka soojas keskkonnas.

- Sa ei pea endale tohututes kogustes toitu koju varuma. Aga teataval määral peab küll, juhuks kui läheb tarvis siis, kui toiduaineid ühel hetkel enam saadaval ei pruugi olla.

- Hea oleks, kui sa arsti juures praegu ei käiks. Eriti just haigena. Aga kui sa just väga haige oled ja pead minema, siis võib minna. Kuid sellisel juhul ÄRA NAKATA meditsiinitöötajaid. Nemad on ka riskigrupp.

- Kõik poed peavad suletud olema. Välja arvatud muidugi need, mis peavad avatud olema.

- Ettevõtlust ja majandust praegune olukord väga suurel määral ei kahjusta. Välja arvatud ainult seda osa ettevõtlusest ja majandusest, mida see otseselt kahjustab. Nii et laias laastus pole muretsemiseks põhjust.

- Sa pead püsima karantiinis seni, kuni sa karantiini ei järgi.

Lihtne! Loodetavasti sai nüüd asi selgemaks ja ei pea hakkama varsti JÄLLE üle rääkima!!!!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles